Εγκαίνια αίθουσας τέχνης ΙΑΝΟΣ, εικαστική έκθεση Χαρτί & Μολύβι

2013-09-28 16:37

ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΜΟΛΥΒΙ
Ομαδική εικαστική έκθεση

IANOS Αίθουσα Τέχνης
Εγκαίνια: 3 Οκτωβρίου 2013, 20.30 μ.μ.
Διάρκεια: 3 Οκτωβρίου - 2 Νοεμβρίου 2013

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της κλείνει η ανανεωμένη IANOS Αίθουσα Τέχνης, η οποία υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, συνεχίζει να προυσιάζει θεματικά αφιερώματα και ατομικές εκθέσεις με κυρίαρχη αφετηρία την άμεση ή έμμεση αναφορά στο πολυσχιδές, συναρπαστικό σύμπαν του βιβλίου.

Οι προγραμματιζόμενες για το 2013-14 εκθέσεις θα συνεχίσουν να συνομιλούν με παράλληλες δράσεις στον υπόλοιπο χώρο του βιβλιοπωλείου (διαλέξεις, μουσικά, θεατρικά και άλλα αφιερώματα) καθώς και με βιβλιοφιλικά αφιερώματα αντίστοιχης θεματικής. Σημαντική παράμετρο για όλους μας αποτελεί η επιθυμία να διατηρήσουμε ανοιχτό, δημιουργικό και παλλόμενο το κέντρο της Αθήνας. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τον Ιανό εδώ και έναν χρόνο, επιδιώκουμε το παραπάνω με κάθε τρόπο, ενώ η ανταπόκριση των καλλιτεχνών και του κοινού και η επισκεψιμότητα των εκθέσεων, μας βοηθούν να συνεχίσουμε και αυτή την τόσο δύσκολη χρονιά.

Το επόμενο εικαστικό αφιέρωμα που εγκαινιάζεται στον Ιανό στις 3/10, αποτελεί την εναρκτήρια έκθεση της νέας ακαδημαϊκής περιόδου 2013/14 και συμβολικά φέρει τον «σχολικό» τίτλο «Χαρτί και Μολύβι». Θα παρουσιαστούν αποκλειστικά σχέδια σε χαρτί, από 19 καλλιτέχνες. Πιστεύοντας ότι το σχέδιο αποτελεί ένα από τα πλέον προσωπικά και εύγλωττα μέσα έκφρασης, προτείνουμε ως βασική θεματική της έκθεσης την ίδια τη δύναμη, την πρωτογενή γραφή και την εκφραστική σχεδιαστική δυναμική κάθε συμμετέχοντα. Μια έκθεση αφιερωμένη στα σχέδια που κάνουν οι ζωγράφοι στην έμπνευση της στιγμής. Σημειώσεις από στιγμιότυπα της καθημερινότητας. Σχέδια που δημιουργήθηκαν στο λεωφορείο, στο καφενείο, στο ατελιέ. Σχέδια που αποτυπώνουν την προσωπική αντίληψη του κόσμου.
Στη μέση της σχολικής περιόδου, σε ένα βιβλιοπωλείο που “κατακλύζεται” καθημερινά από μικρούς μαθητές προκειμένου να εφοδιαστούν τα χαρτιά και τα μολύβια τους, η IANOS Αίθουσα Τέχνης, προτείνει μια έκθεση που φτιαγμένη από αυτά ακριβώς τα υλικά...

Στην έκθεση συμμετέχουν: Σπύρος Αγγελόπουλος, Στέλιος Αλεξάκης, Όλγα Αλεξοπούλου, Ανδρέας Γεωργιάδης, Δημήτρης Γιαννέλος, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Ειρήνη Καουκάκη, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Ανδρέας Κοντέλλης, Κώστας Λάβδας, Τίμος Μπατινάκης, Άννα Μπίλη, Γεωργία Μπλιάτσου, Μίλτος Παντελιάς, Αντώνης Πατεράκης, Ανδρέας Πατράκης, Βασίλης Σελιμάς, Κώστας Σιαφάκας, Νικόλας Χριστοφοράκης

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2012-2013
«To Be...», εικαστικό αφιέρωμα στον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
«90 Επιστολικά Δελτάρια από τη Σμύρνη» (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηλιούπολη, Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας)
«Τα Μυστικά του Κήπου» σε συνεργασία με τον Νίκο Κυπουργό,
«Ζωγράφισέ μου ένα βιβλίο!» σε συνεργασία με τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
«Αόρατος Θίασος» εικαστικό αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Κ. Καβάφη (Αθήνα, Μουσείο Mohamed Ali στην Καβάλα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων)
«Τα Οπωροφόρα της Αθήνας», βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Σωτήρη Δημητρίου
«Εισαγωγή» -Πέντε Νέοι Απόφοιτοι της ΑΣΚΤ»
«Το Ελληνικό Καλοκαίρι του Jacques Lacarrière»

Εγκαίνια: 3 Οκτωβρίου 2013, 20.30 μ.μ.
Διάρκεια: 3 Οκτωβρίου - 2 Νοεμβρίου 2013

IANOS Αίθουσα Τέχνης, Σταδίου 24, 210-3217917, www.ianos.gr
Ώρες λειτουργίας: Δευ - Παρ: 10:00 - 21:00, Σαβ: 10:00-18:00

—————

Πίσω