Κλασική ξένη λογοτεχνία, νέα σειρά απο τις εκδόσεις Μίνωας

2013-09-19 11:55

 

Οι εκδόσεις Μίνωας εγκαινιάζουν τη νέα σειρά παγκόσμιας κλασικής λογοτεχνίας με 3 κορυφαία μυθιστορήματα:

 

  • Υπερηφάνεια και Προκατάληψη, Τζέιν Όστεν (α΄έκδοση 1813)
  • Ο μεγάλος Γκάτσμπυ, Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ (α΄έκδοση 1925)
  • Η κυρία Νταλογουέι, Βιρτζίνια Γουλφ (α΄έκδοση 1925)

 

Οι εκδόσεις Μίνωας, συνυφασμένες με την ποιότητα και τη λογοτεχνική αξία μιας εκδοτικής παραγωγής που καλύπτει πορεία 61 χρόνων, παρουσιάζουν μια νέα σειρά με αριστουργήματα που σημάδεψαν την ιστορία και την πορεία της λογοτεχνίας.

 

Στόχος είναι να φτάσουν σε ένα πιο διευρυμένο αναγνωστικό κοινό έργα υψηλής συγγραφικής αξίας, χωρίς περικοπές, άρτια μεταφρασμένα, με σύγχρονη, λιτή και κομψή αισθητική.

 

Η διαχρονικότητα των έργων αυτής της σειράς τα καθιστά κλασικά, καθώς διατηρούν ακέραια την αχλή του μεγαλείου τους, χωρίς να έχουν χάσει ίχνος από τη φρεσκάδα τους. Διεισδύουν βαθιά στον ανθρώπινο ψυχισμό μιλώντας πανανθρώπινα, ενώ τα ηθικά και φιλοσοφικά ζητήματα που πραγματεύονται παραμένουν εντυπωσιακά επίκαιρα.

 

Σας καλούμε σε ένα αναγνωστικό ταξίδι που θα ανταμείψει ακόμα και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη. Η ποιοτική και καλαίσθητη έκδοση της σειράς αυτής αποτελεί την ιδανική πρόταση στην ανάγκη μας να επιστρέφουμε κάθε τόσο στους κλασικούς συγγραφείς κάθε εποχής, αντλώντας και ανασύροντας από τα έργα τους το απόσταγμα και της δικής μας ρευστής πραγματικότητας.

 

Τα 3 πρώτα βιβλία κυκλοφορούν τον Οκτώβριο του 2013 και η σειρά θα συνεχίσει να  εμπλουτίζεται, με ημερομηνία έκδοσης του επόμενου τίτλου τον Ιανουάριο του 2014.

 

—————

Πίσω