Οι εκδότες και η ιστορία τους. Το παρόν και το μέλλον. Στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.

2013-10-26 18:28

Τετάρτη 30.10.2013 / Ώρα 20:30
ΑΘΗΝΑ(ΣΤΑΔΙΟΥ 24)

Κύκλος εκδηλώσεων: Οι εκδότες και η ιστορία τους. Το παρόν και το μέλλον

Ο Γιάννης Μπασκόζος συνομιλεί με τον εκδότη Στέφανο Πατάκη για τις ομώνυμες Εκδόσεις και τα σαράντα χρόνια δυναμικής παρουσίας και προσφοράς στο χώρο του βιβλίου.

Για το κύκλο εκδηλώσεων "Οι εκδότες και η ιστορία τους":

Οι εκδότες υπήρξαν για χρόνια οι διακινητές ιδεών και αποτέλεσαν στις καλύτερες και στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας πηγή αισιοδοξίας και ανανεωτικού προβληματισμού. Μέχρι σήμερα ελάχιστα έχουν γραφτεί για την ιστορία των εκδοτών και την προσφορά τους στον τόπο. Φιλοδοξία μας είναι οι εκδηλώσεις να κρατήσουν τόσο καιρό ώστε να δοθεί η δυνατότητα να παρουσιαστούν οι περισσότεροι των εκδοτικών οίκων στη χώρα μας, αυτοί που με την εκδοτική τους δραστηριότητα συνέβαλαν και συμβάλλουν στην πολιτιστική μας ιστορία.

Ο Γιάννης Μπασκόζος θα παρουσιάζει τον κάθε εκδοτικό οίκο σε μια συζήτηση με τον επικεφαλής του. Η παρουσίαση θα συνοδεύεται από οπτικό υλικό. Θα ακολουθούν παρεμβάσεις από συγγραφείς και φίλους του παρουσιαζόμενου εκδότη. Η εκδήλωση θα έχει και τον χαρακτήρα γιορτής αφού θα καλούνται οι συγγραφείς, οι επιμελητές, οι μεταφραστές, οι τυπογράφοι, οι διορθωτές και γενικότερα οι φίλοι του εκδοτικού οίκου.

Είσοδος ελεύθερη

 

—————

Πίσω