Ο Χάρι Χόλε στον Φαντομά του Jo Nesbo

2013-11-08 18:03

 

2013-10-26 19:12

Στον Φαντομά του Jo Nesbo φυσικά πρωταγωνιστεί ο γνωστός ντέντεκτιβ Χάρι Χόλε.

Ο Xόλε στον φαντομά βρίσκεται στην πιο ώριμη στιγμή του.

Ο Χόλε αποτελεί σίγουρα τον πιο αντισυστημικό ντέντεκτιβ της αστυνομικής λογοτεχνίας, παθιασμένος, μοναχικός και πάντα έτοιμος να θυσιαστεί.

 

Στον Φαντομά εξακολουθεί παρά τις πολλές αντιξοότητες να παραμείνει πιστός υπερασπιστής του νόμου και της αλήθειας ακόμα και αν τα όσα ο ίδιος αποκαλύπτει είναι ενάντια στους ανθρώπους που ουσιαστικά είναι η οικογένεια του.

 

Για να ανακαλύψει την αλήθεια και τον πραγματικό ένοχο μιας δολοφονίας, δεν διστάζει, να θυσιάσει, ακόμα και την αρμονία στην προσωπική του ζωή την οποία αποζητά απεγνωσμένα.

Εξακολουθεί να είναι αθεράπευτα ερωτευμένος με την Ρακέλ όμως ούτε η αγάπη του για αυτήν μπορεί να τον συγκρατήσει από την αποκάλυψη της αλήθειας.

 

Ο Φαντομάς του Jo Nesbo είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία του είδους με αμείωτη ένταση και καταπληκτικές περιγραφές οι όποιες σε μεταφέρουν κάθε στιγμή στο παγωμένο Όσλο.

 

Ίσως ο Φαντομάς να αποτελεί ένα πραγματικό ρέκβιεμ στον επιθεωρητή ΧάρΙ Χόλε ο οποίος κουβαλώντας τις πληγές, από τον «Χιονάνθρωπο» και την «Λεοπάρδαλη», είναι αντιμέτωπος, περισσότερο από ποτέ, με τα προσωπικά του φαντάσματα στην πιο μοναχική, σκοτεινή, επώδυνη και επίπονη σωματικά αλλά κυρίως συναισθηματικά  μάχη για την αλήθεια

 

 

—————

Πίσω